Find opskriften på lækre og velsmagende frikadeller online

26 april 2019 Astrid Pedersen
Find opskriften på lækre og velsmagende frikadeller online

Blandt de største klassikere inden for den traditionelle danske gastronomi finder vi frikadeller. Det er ikke fordi boller fremstillet af hakket kød er noget særligt dansk – vi kender alle de svenske kjötbullar, de italienske kødboller i tomat sauce, og de spanske tapas klassikere albondigas, og mange rejsende har stiftet bekendtskab med kødboller i mange forskellige variationer over hele verden.

Det særlige ved de danske frikadeller er, at de traditionelt steges i smør, og i øvrigt er fremstillet af en blanding af hakket kalv og flæsk – en kombination, som ikke ses ved andre typer kødboller på verdensplan.

Frikadeller – kendte og elskede af store og små

Langt de fleste danskere elsker den klassiske frikadelle. Mange er vokset op med frikadeller, enten købt i frossen tilstand i supermarkedet, eller fremstillet med kærlig og sikker hånd af bedstemor. Frikadeller er utroligt velsmagende, og taler til ganer og smagsløg hos børn såvel som voksne.

I det traditionelle danske køkken vil frikadeller blive serveret i selskab med kartofler, brun sovs og surt som for eksempel asier, rødbeder, eller agurke salat – eventuelt en god ribs gelé. Frikadellen har dog også vundet indpas som ingrediens i sandwiches, og frikadelle sandwichen er gået hen og blevet en moderne klassiker i grillbarer og pølsevogne sammen med bøf sandwichen og hot dog’en.

Lav selv frikadeller – det er nemt, hurtigt og billigt

Frikadeller er blandt de retter, som du med fordel kan lave i større mængder ad gangen. Dette er praktisk hvis du ikke har mod på at skulle stege frikadeller til aftensmad efter en lang dag på job. Hvis du sætter en times tid af en søndag eftermiddag kan du hurtigt lave lækre frikadeller til flere dage. Du kan gemme frikadellerne i køleskab i op til et par dage – og frikadeller kan sagtens fryses ned.

Du kan finde den fulde opskrift på de klassiske frikadeller på dk-kogebogen.dk

Flere Nyheder