Sådan forbereder du dig på svar på en røntgenundersøgelse

02 september 2019 Anders Lundtang Hansen
Sådan forbereder du dig på svar på en røntgenundersøgelse

Det tager faktisk ikke så lang tid at få taget en røntgenundersøgelse.

Du kender det måske fra, når du er på besøg hos tandlægen, og de skal tage nogle billeder af dine tænder for at se, hvordan dit mundparti ser ud under tandkødet.

Man bider om en sliske, står helt stille ved en holder, assistenten forlader lokalet. BLITZ. Og så har man taget et røntgenbillede.

Selv hvis man skal hen og have taget et større røntgenbillede af for eksempel hele kroppen eller en bestemt legemsdel fra forskellige vinkler, så i det store og hele tager det ikke så lang tid at få gennemført.

Det er mere svaret på billedet, som kan tage lidt tid.

Lægen skal måske tilse andre patienter, måske har man et firma, der står for en røntgenundersøgelse, hvorefter de så sender billederne til ens læge, hvor de kan undersøge dem.

Men tiden skal du se til din fordel.

Den fagkyndige læge vil jo gerne være sikker på, at man tager den rette bedømmelse af, hvad man kan se på røntgenbilledet og så lægge en både kortvarig og langsigtet plan for, hvad man skal gøre fremadrettet.

Der er ingen grund til at skynde på lægen, for du skal huske, at du hellere vil have et grundigt resultat, end et der er forjaget.

Der er ingen grund til at være nervøs, og selvom det er lettere sagt end gjort, uden at vi skal gøre os til dommere over, hvad du kan fejle, så skal du huske, at de signaler du sender til sindet, også kommer retur igen.

Hvis du kører dig selv op i en spids med negative tanker, så fordrer de bare endnu flere negative tanker.

Det bedste, du kan gøre, er at lave noget, der holder din tanker beskæftiget enten med hygge, se venner, have det sjovt og nyde arbejdet.

Tal eventuelt med nogle nære om, hvilke tanker du går med, så du ikke har dem alene.

Flere Nyheder