Skøde og købsaftale – hvad er forskellen?

06 august 2019 Astrid Pedersen
Skøde og købsaftale – hvad er forskellen?

Måske er du i tvivl om, hvad der er hvad, når det handler om de dokumenter som relaterer sig til en bolighandel. Og det kan da også være svært at finde rundt i. Især forskellen på skødet og købsaftalen kan være lidt svær at forstå. Skødet indeholder i bund og grund information, som er identisk med en del af de, som figurerer i købsaftalen. Det drejer sig om stamdata på køber og sælger, boligens adresse, købssummen, finansiering deraf, og sluttelig dato for overdragelse.

Skødet kan således for menigmand virke en smule overflødigt. Men du må endelig ikke tage fejl: Dit skøde er et særdeles vigtigt og centralt dokument i forbindelse med dit nye ejerskab. Skødet er nemlig din eneste officielle dokumentation for dette ejerskab, idet det ligger offentligt tilgængeligt i et online register, som kaldes for Tingbogen. Her kan alle med adgang til internettet sål op i dit skøde, og herved få verificeret, at du er den retmæssige ejer af boligen.

Hvorfor er det vigtigt at opdatere sit skøde?

Hvis skødet på boligen ikke er opdateret med retvisende oplysninger efter at boligen har skiftet hænder, vil det ikke være den rigtige ejer af boligen, som står opført i det offentligt tilgængelige dokument. Dette betyder, at sælger – såfremt han eller hun stadig figurerer som ejer af boligen – kan optage lån i huset eller i lejligheden. I værste fald kan forrige ejer sælge boligen på ny, og derved score dobbelt fortjeneste. Hverken ejendomsmægleren eller den potentielle køber ved jo bedre, end at det er den retmæssige ejer af boligen, som står opført med navn og telefonnummer i skødet.

Få hjælp til dit skøde – kontakt en dygtig boligadvokat

Hvis du vil være helt sikker på, at dit skøde er korrekt udfærdiget og optaget i Tingbogen efter gældende forskrifter, kan du få hjælp af en dygtig boligadvokat på eboligadvokat.dk

Flere Nyheder