Vælg den rigtige hækkeklipper, der passer til dit behov

28 januar 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Det kan være nemt at falde for fristelsen når man står i havecenteret og så købe “state of the art” hækkeklipper, men det er en god ide at slå koldt vand i blodet, som man siger og vælge ud fra ens behov istedet. Det er også vigtigt at have i mente hvor stærk man er for nogle af typerne er tungere at arbejde med end andre.

Som kvinde kan det være en fordel at vælge en der er lettere, også selvom den har andre ulemper, fordi det gør det muligt at klippe hækken. Som f.eks. en hækkeklipper med ledning. Ulempen er selvfølgelig ledningen og risikoen for at klippe ledningen over, bedst som man er i gang med at klippe hæk. 

Makita hækkeklippere

Batteridrevet hækkeklipper

En anden løsning er en hækkeklipper med batteri. Den er ikke nær så tung som en benzindrevet og du slipper for at have brandbar benzin stående. Til gengæld skal du have både batteri og oplader og som haveejer kan man hurtig ende med en mindre samling. Du kan læse om Makita hækkeklipper her.

Nogle mærker har valgt, at det er den samme størrelse batteri, de bruger til alle deres produkter. På den måde slipper man for at skulle have mange forskellige slags batterier og opladere liggende. Ulempen er selvfølgelig at man skal holde sig til det samme mærke.

Har du kun en lille bitte hæk kan du vælge at nøjes med at have en manuel hækkeklipper. Det anbefales ikke at du klipper en større hæk udelukkende med en manuel, da det er hårdt og tidskrævende. Det er dog stadig en god ide at have en som en ekstra hækkeklipper. Nogle gange kan det være nemmere at klippe en enkel gren eller område med en manuel hækkeklipper. 

Er du i tvivl om hvilken hækkeklipper er det en god ide at starte med at få råd og vejledning.

Flere Nyheder